Aktualno OG sada Ogulin

U dva dana dva puta joj došli iskopčati struju, a dugovanja nema!

OGportalu jučer se obratila jedna naša sugrađanka, revoltirana odlukom  HEP-a. Naime, zbog navodno neplaćenih računa, za koje ona, pokazujući nam uplatnice, tvrdi da ne postoje, došli su joj zaposlenici HEP-a  na iskapčanje struje.  Nevjerojatno je da su tome pristupili bez da je prethodno potrošač na bilo koji način upoznat i upozoren na postojanje nekog dugovanja, ili da je opomenut i upozoren da bi moglo doći do o iskapčanja sa opskrbe strujom. Imali su, pokazuje nam, dokument, odnosno obavijest o planiranoj, privremenoj obustavi električne energije na zahtjev opskrbljivača.

Pokazala uplatnice da dugovanje ne postoji

Nije im dozvolila da izvrše isključenje, pokazujući im odreske od plaćenih uplatnica. Uspjela ih je odvratiti od njihove zamisli i potom odmah  otišla u ogulinsku Elektru, gdje je razgovarala sa nadležnim o njenom slučaju i kako nam kaže, ponovno pokazala uplatnice.

No, njih one nisu zanimale, ističe naša sugovornica, te dodaje da djelatnik zadužen za taj dio posla u njih nije htio ni pogledati. Otišla je kući u nadi da je stvar riješena.

Međutim, u želji da joj iskopčaju struju, ponovo su zaposlenici HEP-a na njena vrata pokucali i  dan kasnije. Rekla im je da nema dugovanja prema HEP-u pokazujući uplatnice,  te zaprijetila da će zvati policiju, a onda dobila novi dokument, odnosno Zapisnik o sprečavanju pristupa do objekta i uređaja sustava energetskog objekta.

Pokušavala je u niz navrata zvati broj za korisnike u Rijeci, ali tamo je samo satima mogla slušati glazbu, jer se nitko nije javljao.

Navodi da ona nije jedini slučaj i da poznaje još nekolicinu ljudi kojima se isto događa, te je stoga potražila pomoć novinara.

Može li to tako

A u želji da vidimo ima li i gdje sličnih slučajeva, pronašli smo i članak pod naslovom “AKO DOSAD JOŠ NISTE ZNALI: HEP vam nema pravo isključiti struju!”, u kojem među ostalim stoji : “Malo je onih kojima je poznat podatak da nijedan od djelatnika HEP-a ne smije ni pod kojim uvjetom isključiti struju, čak ni ako dođe s nalogom. Naime, taj isti nalog najvjerojatnije je samo interni dokument tvrtke i ne predstavlja pravni dokument. Samim time pred zakonom i sudom potpuno je ništavan.”

Mi smo službeni upit poslali u HEP i objavit ćemo odgovor čim stigne.