Aktualno Županija

Ovaj put će morati u zatvor! 21-godišnjak čak deveti put uhvaćen kako vozi bez položenog vozačkog ispita, dolijao i stariji “kolega”

Dva mlada vozača, jedan 31-godišnjak i jedan 21-godišnjak morat će u zatvor na 30 dana i to zbog nevjerojatne upornosti u počinjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Oni su, navode u PU karlovačkoj, u kategoriji takozvanih ponavljača – recidivista pa prema tome niti Prekršajni sud na koji su privedeni nije prema njima više imao previše milosti.

Naime, utvrđeno je da su 31-godišnjak i 21-godišnjak upravljali vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Za prvog je utvrđeno da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja, dok je 21-godišnjak bio pravomoćno kažnjen u osam slučaja. Obojica su uhićeni i privedeni na nadležni sud koji im je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

– Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 20 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 118 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 39 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 67 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,46 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 157 km/h, kažu još u policiji. (KAportal)