Aktualno Županija

Reformist I. Margarin reagira na “nepravilnost i bahatost” u Vijeću GČ Luščić Jamadol: Čišćenje povjerili supruzi HDZ-ovog vijećnika iako je bilo povoljnijih ponuda

Zbog 200 kuna više naknade za čišćenje koju bi mjesečno u naredne četiri godine trebala plaćati Gradska četvrt Luščić Jamadol došlo je do sukoba u vijeću GČ, a i reakcije oporbenog Ivice Margarina, predsjednika karlovačkog ogranka Narodne stranke – reformista.

Margarin je, naime, medijima i gradonačelniku Damir Mandiću uputio dopis u kojem se požalio da je produžen ugovor za usluge čišćenja supruzi jednog od sedam HDZ-ovih vijećnika, koliko ih od ukupnih 11 ima u Vijeću, ali uz povećanje naknade iako je bilo jeftinijih ponuđača.

– Nakon kraće rasprave i pokušaja da se na brzinu izglasa produžetak četverogodišnjeg ugovora za dosadašnjeg odrađivača posla, a koja je supruga jednog od 7 vijećnika vladajućeg HDZ-a, došlo je do burne reakcije oporbe. Poglavito stoga jer se uz brzinsko produžavanje ugovora o djelu predložilo i povećanje naknade sa 343,00 na 400 kuna neto što u brutu iznosi cca 650 kuna,a što je sedmorka zdušno i prihvatila kao cijenu koju će za navedeni posao GČ platiti, piše Margarin.

Navodi kako je nakon inzistiranja oporbenih vijećnika predsjednik nevoljko pristaje na 5 dana odgode u kojem razdoblju se mogu javiti eventualni drugi zainteresirani. Na sjednici 5. lipnja pristigle su još dvije pisane ponude uz onu supruge vijećnika GČ koja traži neto 400 kuna (bruto cca 650) Druga ponuda privatnog poduzeća u iznosu 400kn+pdv 100 kn=500 kuna i treća 380 kuna neto plus porezi (bruto cca 630 kn)

– Vidljivo je da je ponuda poduzeća od 400 kuna plus PDV najpovoljnija, ali sedmorka ovaj put pojačana i članicom SDP-a glasuju za financijski nepovoljniju ponudu supruge vijećnika koji naravno također glasuje za ponudu svoje supruge. Obrazloženje je da gospođa kvalitetno radi do sada i da joj treba vjerovati ubuduće. Vjerojatno će na ovaj tekst biti reakcije pa što komplicirate za sto dvjesto kuna mjesečno ,ali ovo je prilog odnosno potvrda obrasca ponašanja vladajućih HDZ-a, smatra Margarin te poziva čelnike Grada Karlovca da “reagiraju na ove nepravilnosti i bahatu samovolju djela vijećnika GČ Luščić Jamadol”. (KAportal.hr)