Kamion naletio na djecu na odmorištu Novska, poginulo dvoje

Dvoje djece je poginulo, a dvoje teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 9.40 dogodila na odmorištu autoceste između Novske i Okučana, na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Kamion je naletio na djecu jer su mu navodno otkazale kočnice.

Djeca su autobusom putovala na školski izlet. Riječ je o učenicima Osnovne škole Dalj. Obiteljima poginule djece ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izrazila je sućut:

„Najdublje suosjećam i izražavam sućut obiteljima nesretno stradalih učenika u tragičnoj prometnoj nesreći koja se danas dogodila, a učenicima koji su ozlijeđeni želimo brz oporavak. U dogovoru s ravnateljem škole, krizni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć. U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju.“

Nesreća se dogodila kada je kamion zagrebačkih registracijskih oznaka ulazio na odmorište i iz zasad neutvrđenih razloga naletio na djecu, koja su u tom trenutku bila izvan autobusa.

Traje očevid nakon kojeg će biti poznati detalji tragične nesreće, a vozač je u policiji na ispitivanju, tvrde svjedoci.

Vozač kamiona nije bio pod utjecajem alkohola potvrdio je za HRT glasnogovornik Dario Karmčmarček PU sisačko-moslavačke.

radiong.hr, prenosi da je dr. Vedran Gajski, voditelj Odjela za opću kirurgiju u Općoj bolnici Nova Gradiška rekao kako su u bolnicu primljene dvije mlađe ženske osobe u dobi od dvadesetak godina. Jedna s teškim tjelesnim ozljedama, koja je smještena na Odjel za opću kirurgiju novogradiške bolnice, dok druga ima teške tjelesne ozljede, opasne po život.

U priopćenju iz Hrvatskih autocesta piše:
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas na odmorištu Novska, na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, život je izgubilo dvoje djece. Ova tragedija teško je pogodila sve radnike Hrvatskih autocesta.

Uprava i radnici Hrvatskih autocesta iskreno suosjećaju s obiteljima stradale djece te izražava duboku sućut obiteljima stradalih, a ozlijeđenima želi brz oporavak. (hrt)

Facebook Comments