KRENULA 18. POVORKA PONOSA U ZAGREBU Okupilo se više tisuća ljudi, došao i Bernardić: ‘Da, smatram da djecu trebaju posvajati i istospolni parovi’

Iz hladovine uz trasu kojom se kreće povorka, sudionike pozdravljaju građani, mahom sa zastavicama duginih boja, kišobranima, te snimaju povorku.

Među građanima viđena je i Dalija Orešković sa svojim dvjema kćerima.

Nikakvih incidenata zasad nema.

Povorka u kojoj se nalazi više tisuća ljudi krenula je od muzeja Mimare preko Frankopanske ulice i Ilice prema Trgu bana Jelačića, s kojeg će se uputiti u park Ribnjak.

Atmosfera je vrlo opuštena, incidenata nema, a povorku prati veći broj pripadnika interventne policije. Promet je obustavljen, povorku predvode ‘Zli bubnjari’, ore se zvižduci i pjesma…
Povorka se počela formirati, a među okupljenima su i pučka pravobraniteljica Lora Vidović te poznati glumac Slavko Sobin.

Na Zagreb Pride je došao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

– Došlo je vrijeme da u ovoj državi napravimo korak dalje i da djeci koja čeznu za domom bude omogućeno da budu posvojena od roditelja koji su spremni brinuti za njih, bez obzira na seksualnu orijentaciju. Da, smatram da djecu trebaju posvajati i istospolni parovi, rekao je Davor Bernardić koji se oko 15.30 pridružio sudionicima 18. Povorke ponosa u Zagrebu.

Naglasio je da dolazi na Pride svake godine jer Pride za njega znači širenje prostora tolerancije i stajanje na braniku temeljnih ljudskih sloboda.

– To su vrijednosti socijaldemokracije. Čovjek je za nas čovjek, bez obzira tko je, što je i kako se zove. Svaki čovjek zaslužuje šansu u našoj zemlji i zaslužuje pravo da zasnuje obitelj kakvu želi, rekao je Bernardić.(jutarnji.hr)

Facebook Comments