Aktualno Županija

Nakon svjetskog spektakla trčala se i “masovka” – najbrži na glavnoj utrci Cenera Kristijan Sušilović i Slovenka Breda Škedelj

Karlovac je jučer svjedočio zaista pravom svjetskom atletskom događaju. Konkurencija na Elitnoj utrci 7. Karlovačkog cenera bila je takva da bi na tome pozavidjeli i mnogi renomirani atletski svjetski centri. O elitnoj utrci s eminentnim atletskim imenima iz Maroka, Kenije, Ugande, Ruande, Švedske, Srbije i Mađarske pisali smo OVDJE, a treba se osvrnuti i na masovnu Glavnu utrku, na kojoj je središtem Karlovca trčalo 890 natjecatelja i natjecateljki, od početnika i rekreativaca do odličnih profesionalnih trkača koji su ipak bili malo prespori za nastup na Elitnoj utrci koja će gotovo sigurno biti uključena u IAAF-ov svjetski kalendar.

Mnogima je bila velika stvar već i pretrčati Cener, što nije zanemariv uspjeh – tako je nakon sat vremena, 24 sekunde i dvadesetak sekundi kroz cilj zajedno protrčala posljednja grupica u kojoj su bili Blaženka Bergić, Dubravka Soldo, Kristina Žmak, Ines Rajnović i Erik Lukšić, svi iz pulskog ISTRuna.

Na drugom kraju, onom bržem i natjecateljskije raspoloženom, najbrži je bio Kristijan Sušilović, pripadnik HV-a, koji je stazu otrčao za solidnih 34:16, 44 sekunde ispred drugoplasiranog Ante Živkovića iz AK Dubrovnika, dok je treće mjesto osvojio Ivan Maletić iz zagrebačkog AK Maksimir.

 

Nije se dugo čekalo ni na najbržu ženu – na respektabilnom 18. mjestu u konkurenciji 698 trkača i trkačica u pojedinačnoj utrci, kroz cilj je protrčala pobjednica ženske utrke, Slovenka Breda Škedelj iz Šentjerneja, s vremenom 39:52. Drugo mjesto osvojila je Tanja Jurjević iz Kutine, a treće Zadranka Marina Jurjević. Od hrvatskih predstavnica treća je (ukupno četvrta) Mia Pamuković iz AK Žumberak.

Organizator je, na čelu s agilnim Robertom Franjkovićem koji je najzaslužniji za pravi atletski spektakl koji je Cenerom dobio Karlovac, podijelio nagrade i najboljima po starosnim kategorijama.

Kod juniora (2000. godište i mlađi) slavio je Karlovčanin, ali ne atletičar već nogometaš – igrač NK Karlovca 1919 Mihael Šaflin. Kod juniorki opet nagrada ostaje u Karlovcu, kod Barbare Šabanagić iz KA Tima. Evo i ostalih pobjednika po kategorijama:

M35 i Ž35: Krešimir Kovačec (Trčkalica Zagreb) i Marina Jurjević (Run Zadar)

M45 i Ž45: Zoran Jozić (AK Žumberak) i Marijana Katić (MK Festina Lente Zadar)

M55 i Ž55: Ivan Stanić (ISTRun Pula) i Barbka Močivnik Škedelj (Šentjernej Slovenija)

M65 i Ž65: Pere Ćurić (Perpetuum Mobile Zagreb) i Marica Krnek (Zaprešić)

Paralelno s masovnom utrkom trčala se i utrka tročlanih štafeta, za one koji su htjeli biti dio 7. Karlovačkog cenera, ali ipak nisu bili posve spremni za 10 kilometara, ili su, pak, pucali na pobjednički štafetni trofej. Prvo mjesto osvojila je štafeta Atletskog kluba Glina (Goran i Marian Bakšić, Renato Kirin), drugo zagrebački Agram Team (Tina Šmid, Lorena Bartaković i Ivan Vukančić), a treće ekipa HV-a (Josip i Kristijan Sigur te Dominik Mališa).

(KAŠonline)