Aktualno OG sada Ogulin

“Desetak Bandićevih “žetončića” u Saboru može izazvati izvanredne izbore”

Novinarka Radio Ogulina Tina Trivanović u današnjoj emisiji “Oči u oči” ugostila je prvog SDP-ovca naše županije i potpredsjednika Županijske skupštine Ivana Vukovića. U prvom dijelu emisije tema je bila naša županija.

“Karlovačka županija ima potencijala, ali za EU fondove realizira sve ga tri posto novca! Proračun je iznosio 653 milijuna kuna, a uglavnom se tu radi o transmisiji novca, a 176 milijuna je vlastiti prihod. Dakle, mi jedva da koristimo taj europski novac! Župan Jelić se hvali projektima, ali realizacije nema”-rekao je Vuković i napomenuo da ne čudi što nam županija postaje pusta, koju je u posljednjih nekoliko godina napustilo oko 12 tisuća ljudi.

“Svega 6 do 7 posto visoko obrazovane radne snage imamo trenutno u županiji, a ni gospodarska slika nije nam sjajna”- zaključio je i “detektirao” neke goruće probleme, a jedan od njih su,  trenutno, migranti. Taj se problem pokušava zataškati, a svjedoci smo da migranti prolaze kroz naša područja svakodnevno.

Za župana smatra da je autokrat, što mu je, kaže, i rekao. Ka o primjer za to naveo je smjenu “Vučićevih” ljudi, iako nije riječ o dvije političke stranke.

U drugom dijelu emisije bilo je riječi o situaciji u SDP-u.

“U županiji smo u posljednjih godinu dana, od kako sam preuzeo vodstvo, konsolidirali redove. Vidi se to i po rezultatima za EU izbore, ostali smo na 18 posto, a HDZ je pao. Dosta se glasova “raspršilo”,  ali činjenica je da samo HDZ i SDP mogu voditi državu. Ostali nisu vjerodostojni, što pokazuju rezultatima i unutarstranačkim sukobima, kao primjerice, u posljednje vrijeme,  Živi zid. Kao član Glavnog odbora SDP-a  mogu reći da možemo osigurati povećanje plaća, o čemu naš predsjednik Bernardić stalno govori, ali medijima to nije toliko zanimljivo, koliko na primjer, neki sukobi u stranci”-pojasnio je Vuković, dodavši da je to i razumljivo jer “priča o labudovima” više prodaje novine.

Smatra da je Vlada u Hrvatskoj nestabila, jer desetak Bandićevih “žetončića” u Saboru može izazvati izvanredne izbore, pa nije nemoguće da se oni održe na jesen.

“Kao stranački čovjek, a ne politički analitičar, ne želim komentirati stanje u HDZ-u i odnose Plenkovića i Brkića”- rekao je na kraju Ivan Vuković, zaključivši da je zadovoljan sve brojnijim kulturnim događanjima u Ogulinu, za što su posebno zaslužni Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište.