Aktualno OG sada Ogulin

Održana premijera “Japoda”

Pučko otvoreno učilište Ogulin organiziralo je premijeru predstave “Japodi”. Predstavu izvode sudionici projekta OG glas MUK – Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi, kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Ogulin. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovo je specifična vrsta predstave, predstava-predavanje, predstava-pripovijedanje. Japodi su sjeverozapadna etnogrupa ilirskih plemena u Starom vijeku koja je obitavala uglavnom na današnjem ozemlju srednje Hrvatske između rijeka Kupe (antička Colapis) i Une (Oeneus) do Velebita (Mons Baebius) i Vinodola (Valdevinum).

Predstava je nastala u suradnji sa stručnim suradnicama Dubravkom Crnojević-Carić, koja je zadužena za režiju i dramatizaciju, te Jadrankom Hlupić Dujušić, koja je zadužena za scenografiju i kostimografiju. Autor glazbe, projekcije i svjetla je Danijel Vučić. Voditeljica projekta je Iva Ceranić.
Premijera će se održana sinoć od 20 sati, u Pučkom otvorenom učilištu.

Svakako valja spomenuti i glumce u predstavi: Ratka Višnić – boginja japoda Thana, Filip Kučinić-vodenbog Bindus, Deniz Šenler-boginja Anzotica, Lara Filipović Duspara-vila japodska, Natali Zorkić-vila japodska, Tomislav Kurelac-sin boga japoda, te Domagoj Kolić-vilenjak Hippios.