Sindikati u četvrtak predaju potpise za referendum: Nećemo skrštenih ruku promatrati odugovlačenje

Sindikati će u četvrtak u 11.30 Saboru predati 66 kutija s više od 700 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma ’67 je previše’. Mjerodavne službe potpise će proslijediti saborskom Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav. U Sindikatu očekuju da Sabor neće odugovlačiti s procedurom, no očekuje se da će najprije od Vlade zatražiti provjeru popisa birača.
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a rekao je za emisiju Hrvatskog radija “U mreži Prvog” da Sabor ima dvije mogućnosti – ili odmah raspisati referendum ili poslati zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti ovakvog referendumskog pitanja.
‘Mislim da je Ustavni sud dužan u kratkom roku od 30-ak dana odgovoriti na prijedlog Sabora za ocjenom ustavnosti, i ako Ustavni sud ocijeni da je ustavno pitanje u skladu s Ustavom, nakon toga je na Saboru da raspiše referendum’, kazao je Bačić.

Mladen Novosel, predsjednik SSSH, koji je također gostovao u emisiji, poručuje: ‘Budite sigurni da mi nećemo skrštenih ruku promatrati odugovlačenje’.

‘Postoje u ovoj zemlji demokratska prava. Ja sam siguran da će nas hrvatski građani, ne samo oni koji su nam dali potpis, nego i ostali, podržati i u nekim drugim aktivnostima ukoliko do odugovlačenja dođe, ili zlorabljena pozicije moći u ovom trenutku’, rekao je. (Tportal)

Facebook Comments