Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bandićev klub ipak neće skupljati potpise protiv Divjak

Bandić 2

Saborski klub Milana Bandića ipak neće prikupljati potpise za smjenu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Od toga su odustali jer ne bi uspjeli prikupiti potreban 31 potpis da se ta točka stavi na raspravu u Sabor. Naime, oporba u tome ne želi sudjelovati.

Milan Bandić jučer je, podsjetimo, najavio da će njegov klub u Saboru prikupljati potpise za smjenu ministrice. No Klub ga danas nije poslušao. Nakon sjednice predsjednik Kluba Robert Jankovics rekao je da je odluka donesena jednoglasno, a na sjednici je bio i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić.

Pitanje je li ovo njegov poraz ostalo je bez odgovora.

  • Vi ćete me natjerati da se ja sada rasplačem – poručio je.
    No već je jutros Bandić istaknuo da smjena Blaženke Divjak nije više problem njegove stranke:
  • To je problem premijera. Ja sam poslao razloge za odstupanje ministrice Blaženke Divjak. Ako to nije dovoljno, onda je to na premijeru Andreju Plenkoviću. To je poruka hrvatskoj javnosti. Onaj koji krši zakon, onaj koji dvostruko naplaćuje tablete… Na potezu je premijer – rekao je.

Predrag Štromar, HNS-ov potpredsjednik Vlade, kazao je da “nitko ne razumije o čemu se radi i nitko ne zna stvarni razlog Bandićevog protesta”.

  • Mi radimo svoj posao, ministrica Divjak radi svoj posao, ja radim svoj posao, trebao bi i on raditi svoj posao za koji je zadužen. Ima puno posla, ajmo raditi svatko svoj posao, kazao je Štromar.

Članovi Bandićeva kluba premijeru su uputili i otvoreno pismo u kojem od njega traže da “poduzme državničke poteze u zaštiti zakonitosti rada Vlade i ministara”, a kao razloge odustajanja od prikupljanja potpisa naveli su “politikantske i licemjerne stavove drugih saborskih klubova”.

Naime, oporba je već jutros poručila da u ovom igrokazu koalicijskih partnera neće sudjelovati.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk i predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručili su u srijedu kako te dvije stranke neće dati potpise Bandićevu saborskom klubu za smjenu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

  • Zaključak našeg kluba je da nećemo potpisati za pokretanje rasprave o opozivu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, a ako skupe dovoljno potpisa i to dođe na raspravu, onda ćemo glasovati za opoziv. Ako se neke nove okolnosti dogode, onda ćemo o tome raspraviti – najavio je jutros Arsen Bauk.

Istaknuo je da oni ne trebaju biti “moneta za potkusurivanje” koja bi nekom od članova vladajuće većine poboljšavala pregovaračku poziciju. Ako žele izaći iz Vlade, neka to naprave, a za “njihove sitne čarke nismo zainteresirani”, kratko je poručio Bauk.

Beljak: Treba otići ne samo ministrica nego cijela Vlada

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak također je odbacio mogućnost podržavanja inicijative Bandićeva kluba.

  • Ne znam koji bi se to Bandićev zastupnik usudio doći u Klub HSS-a zbog svega onoga što se događalo jer su tamo ljudi koji su dobili mandat i u ime HSS-a i puno povjerenja pa se kao ‘žetončići’ predomislili i otišli u taj neki nepostojeći klub, pojasnio je Beljak.

Kaže da je jučer pročitao u medijima kako je nepravomoćno osuđena osoba koja je Robertu Jankovicsu “kupovala glasove dajući 200 kuna ljudima koji su bili spremni promijeniti nacionalnost” te istaknuo da s takvim ljudima “nema o čemu razgovarati”.

  • Iako je inicijativa za smjenu ministrice Divjak legitimna, ali od strane onih koji dolaze nama je apsolutno neprihvatljiva – poručio je Beljak. Ipak, smatra da treba otići ne samo ministrica nego cijela Vlada jer ne provodi ono što bi trebala.

Nije, kaže šef HSS-a, ministrica Divjak najgora karika u Vladi.

  • Najgora je karika premijer Plenković. Cijela Vlada treba otići i raspisati prijevremene izbore, smatra Beljak.

Objasnio je i svoj poziv bivšem ‘živozidašu’ Ivanu Pernaru u Klub HSS-a rekavši da je Pernar divan, mladi dečko pred kojim je vjerojatno blistava budućnost.

  • Rado se podružim s njim, ali mislim da o nekoj ozbiljnoj političkoj suradnji s tim dečkom razgovora biti neće – dodao je. (hrt.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

38-godišnjak vozio traktor pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg

OgPortal

U prometnoj nesreći jedna teško i jedna lako ozlijeđena osoba

OgPortal

Danas nova akcija darivanja krvi

OgPortal

Milinovićev nećak demolirao prostorije u gospićkoj bolnici, ekspresno je izbačen iz stranke LiPO

OgPortal

Dumbović: Najogavnija laž je da su iz Petrinje nestala tri šlepera pomoći

OgPortal

Otkrivamo sve detalje velike policijske akcije, doznali smo i imena uhićenih ‘poduzetnika‘

OgPortal