Aktualno OG sada Ogulin

Uspješna Vita iz Dječjeg vrtića “Bistrac”

Danas je županijski centar 112 ugostio najbolje male likovnjake predškolskog uzrasta koji su sudjelovali u natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite u školskoj godini 2018./2019.

Nakon edukacije iz programa prevencije nesreća i smanjenja rizika, koja se redovito provodi u županijskim vrtićima i osnovnim školama, mali likovnjaci su svojim crtežima opisivali nesreće i rad žurnih službi. Tako su radovi stigli iz cijele Karlovačke županije: osim karlovačkog vrtića “Četiri rijeke”, crtala su djeca u dugoreškim vrtićima, u Josipdolu, u vrtiću “Bistrac” u Ogulinu, u ozaljskom “Zvončiću”, te u vrtiću “Čarolija” u Žakanju.

Bilo je teško izabrati najbolje jer su djeca pokazala izuzetnu kreativnost, odlično vladaju različitim tehnikama i dobro su zapamtili što sve može izazvati nesreću, ali i tko će nam pomoći u opasnosti.

Najbolji rad kombiniranom tehnikom kolaža i bojica izradila je Barbara iz skupine Kikići, drugo izabrani rad nacrtala je Vita iz vrtića “Bistrac” Ogulin i treće izabrani rad je – Canadair, malog Patrika iz Kapljica.