Poljska kupuje 32 američka borbena aviona F35

Sjedinjene Američke Države i Poljska potpisale su sporazum o jačanju vojne suradnje, a SAD planira u Poljsku dodatno poslati još najmanje 1.000 vojnika, objavio je američki predsjednik Donald Trump na zajedničkoj konferenciji za novinare koju je u u Vrtu ruža Bijele kuće održao sa svojim gostom, poljskim predsjednikom Andrzeyem Dudom.

  • Poljska će osigurati infrastrukturu za smještaj američkih vojnika, američka strana neće sudjelovati u tim troškovima, kazao je Trump.

U Poljskoj je trenutačno raspoređeno 4.000 američkih vojnika. O partnerstvu Amerike i Poljske, gospodarskoj suradnji dviju država s naglaskom na energetiku te obvezama koje Poljska izvršava kao članica NATO-a američki je predsjednik govorio biranim riječima.

Na konferenciji za novinare nakon bilateralnog sastanka, američki predsjednik Donald Trump izrazio je dobrodošlicu poljskom predsjedniku Andrzeyu Dudi i njegovoj supruzi koji su u šestodnevnom službenom posjetu SAD-u.
U čast poljskom predsjedniku Bijelu kuću je u jednom trenutku nadletio F35. Dvojica predsjednika s prvim su damama Melanijom Trump i Agatom Kornhauser-Duda ispred Bijele kuće promatrali zračnu atrakciju koja je iznenadila i prolaznike i turiste u Washingtonu.

Poljska kupuje 32 borbena aviona F35, pa je domaćin Trump svom gostu iz Poljske želio još jednom demonstrirati moć te letjelice, ali i zahvalnost zbog odluke o kupnji zrakopova. (hrt.hr)

Facebook Comments