Aktualno OG sada Ogulin

Dječji vrtić Bistrac, “nemarom ravnateljice, u blokadi”!

Nakon jednoglasne podrške radu Poduzetničke zone, gradski su vijećnici raspravljali  o poslovanju Stambeno komunalnog gospodarstva, ali ga nisu podržali. Razlog je, kazali su, sve ono što je radila bivša uprava, odnosno bivši prokurista, te u očekivanju rezultata kaznene prijave, ne žele dati podršku takvom poslovanju. Ovu je odluku donijelo 10 vijećnika, jer je, nakon HDZ-ovaca sjednicu napustio i Siniša Ljubojević iz DSS-a.

Uslijedilo je izvješće tvrtke Vodovod i kanalizacija za 2018. godinu, a podnio ga je novi direktor Bojan Prebežić. Nazočne vijećnike Prebežić je ukaratko upoznao s projektima čija realizacija će biti nastavljena u narednom razdoblju, ali i s novim planovima. Izvješće je dopunio bivši direktor Zdravko Paušić osvrnuvši se na financijsko poslovanje tvrtke, s obzirom da joj je i bio na čelu tijekom 2018.g.. Nakon rasprave, izvješće je podržalo 10 nazočnih vijećnika.

U nastavku sjednice direktorica Radio Ogulina  Dubravka Vuković,  podnijela je  izvješće o financijskom poslovanju. Istakla je kako je zabilježen gubitak u poslovanju u iznosu od nešto više od 70.000,00 kn,  koji je nastao  uslijed političke krize u Ogulinu, ali i zbog poteza bivše uprave. Jedini dug Radio Ogulin bilježi prema tvtki SKG, što je prouzrokovano političkim motivima i postupcima bivše uprave SKG-a. Program je, pak,  osvježen i moderniziran, što su odlično prihvatili i slušatelji. Po završetku rasprave, izvješće su podržali i pohvalili nazočni vijećnici.

Izvješće o radu Dječjeg vrtića Bistrac nije podneseno, a gradonačelnik je upozorio da je ovo presedan, jer po prvi puta po ovoj točki nema izvjestitelja.

“Ravnateljica je neodgovorna, nalazi se na bolovanju, ali unatoč svemu nije imenovala zamjenika koji bi podnio izvješće niti osigurala neometano funkcioniranje vrtića. Vrtić je trenutno u blokadi, a istodobno je ravnateljica na društvenim mrežama tijekom vikenda uživala u planinarenju, pa ćemo zatražiti reviziju bolovanja”- rekao je gradonačelnik Domitrović. U raspravi su ovakvo ponašanje osudili i nazočni vijećnici iz redova vladajućih, pa klub vijećnika SDP-a nije htio podržati ovo izvješće. Ono je, u konačnici , odbijeno sa 10 glasova.

Nakon što je izvješće o poslovanju podnijela i Blanka Poljak Franjković, koje je podržano jednoglasno, na isti način su prihvaćena i sva ostala izvješća, ono o radu Knjižnice i čitaonice, Ivanine kuće bajke, Javne vatrogasne postrojbe, Područne Vatrogasne zajednice, Zavičajnog muzeja i Sportske zajednice.

Raspravljalo se i o izvješću o rezultatima poslovanja poduzetnika u 2017.  godini.