Plenković o kandidaturi Grabar-Kitarović: Neka se prvo deklariraju izazivači

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas potez predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je na Facebooku objavila da će svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat objaviti nakon Dana pobjede, 5. kolovoza.

Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno strankama čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači.

Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje.

Premijer o predsjedničinoj kandidaturi, kaže, i danas misli isto što je rekao i na 30. obljetnici HDZ-a, a to je da je na njoj samoj da odabere trenutak kada će objaviti svoju kandidaturu.

– Ono što je izrazito važno, ona je na dužnosti. Neka se prvo deklariraju izazivači, a ona kao netko tko je na dužnosti ima taj prerogativ da sama bira kada je trenutak da formalno obznani svoju odluku – poručio je. (hrt.hr)

Facebook Comments