Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Oporba poziva na smjenu ministra Kuščevića

sabor glasovanje

Dio oporbe pozvao je u Hrvatskom saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta na smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama tvrdeći da bi su svakoj drugoj državi takva afera značila ostavku.

SDP-ov Peđa Grbin rekao je da se tu ne radi samo o dvije nekretnine koje nisu upisne u katastar, već o “političaru koji izvlači nekretnine iz poduzeća koje potom završi u stečaju, a on u tom postupku milijune, točno onoliko koliko je trgovačko društvo dugovalo kada je otišlo u stečaj”. “Radi se o političaru koji mijenja prostorne planove da bi njegova obitelj i prijatelji zgrnuli novce”, ustvrdio je.

Nikola Grmoja (Klub Mosta) ističe da je puno ljudi u ovoj državi u akademskom i poduzetničkom smislu napravilo mnogo više od Kuščevića, ali da se nisu obogatili, a neki su, kaže, i napustili Hrvatsku. “Postavlja se pitanje zašto. Zato što je nedostajao ključni sastojak u Lovrinom receptu za uspjeh – nisu bili članovi vladajuće stranke niti načelnici iz redova te stranke”, ocijenio je Grmoja.

Nakon njihova izlaganja javio se Branko Bačić (HDZ) koji smatra da je Grbin vrijeđa sve zastupnike HDZ-a, naročito navodima da Vlada opstruira rad Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa – te da je takvim izjavama Grbin povrijedio Poslovnik. “Možete se složiti i ne složiti s ocjenom koju je iznio kolega Grbin, osobno se ne slažem, ali ne mislim da je prekršio Poslovnik”, odgovorio mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. (hrt)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal