Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Predsjednica: Mirovinu ću definitivno provesti u Hrvatskoj

kolinda 456 ist

– Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću definitivno provesti u Hrvatskoj, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanja novinara u Vukovaru.

Odgovarajući na pitanje o predsjedničkim izborima i podršci HDZ-a njezinoj kandidaturi kazala je da nastavlja obavljati posao predsjednice. Nije željela odgovarati na pitanja je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju i je li riječ o osveti bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Podsjetimo, ime Kolinde Grabar-Kitarović u medijima se spominje i u kontekstu izbora čelnih ljudi institucija EU-a, odnosno Europske komisije.

– Meni se čini da predsjednica već ima plan B. Podsjetit ću, rekla je da će ili biti predsjednica ili će posao pronaći izvan Hrvatske, čime je jasno rekla hrvatskim građanima da nju u Hrvatskoj zanima jedino i isključivo vlast, a ako te vlasti nema, onda je za Hrvatsku boli briga. Dakle, Grabar-Kitarović je već u kampanji, a hoće li to formalizirati odlukom o tome da bude kandidatkinja, mislim da je to samo pitanje vremena, poručio je Peđa Grbin (SDP). Ustvrdio je i da predsjednička kampanja Kolinde Grabar-Kitarović traje gotovo dvije godine.

Grabar-Kitarović: Razgovarat ću s Markićem da vidim što je Dodik mislio

Na molbu novinara da komentira izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodila da su novinari iz desetak medijskih kuća iz Hrvatske, BiH i Srbije pod obradom agenata Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Grabar-Kitarović je kazala kako nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom.

– Ako prisluškujete vlastite državljane morate imati, barem u Hrvatskoj i drugim civiliziranim i normalnim državama, sudski nalog za to. Međutim, neobično mi je da jedan predsjednik entiteta i predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome javno govori i to me doista čudi. Hrvatska je na to spremna. Mi znamo da moramo čuvati sve hrvatske državljane od bilo kakvih obavještajnih aktivnosti, posebice onih koje bi bile usmjerene ili na kompromitiranje građana ili na rušenje gospodarstva i slično, i naše službe na tome redovito rade, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović. Dodala je kako će “razgovarati s gospodinom (Danielom) Markićem (ravnateljem SOA-e) na što je gospodin Dodik točno mislio”. (hrt)

Posljednje objavljeno

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal