Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama mogao se omogućiti odmah da je bilo volje

trajekt

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci poručili su u petak kako bi se kroz hitnu proceduru izmjena jednog članka zakona besplatan trajektni prijevoz za otočku djecu s teškoćama u razvoju mogao omogućiti odmah, a da se cjelovitim izmjenama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom prijevozu, koje najavljuje resorno ministarstvo, to može omogućiti tek za godinu dana.
U medijima je objavljeno upitno reagiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o jučerašnjoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku na kojem nije izglasano stavljanja u proceduru izmjena članka 47. Zakona prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, kojim bi se osigurao besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, a resorno ministarstvo navelo je niz netočnosti i zamjena teza, navode u priopćenju.

Za besplatan trajektni prijevoz za odlazak na neophodne terapije na kopnu borimo se već 10 godina i na ovu temu od početka tražimo da se hitnom procedurom to uvrsti i omogući kroz izmjenu jednog, jedinog članka u Zakonu. Dakle, ne za mjesec, dva ili tri, već se to može napraviti odmah ako postoji volja, poručuju Brački pupoljci.
Nemaju, kažu, ništa protiv cjelovite izmjene Zakona koje najavljuje resorno ministarstvo, kad i ako se ona uopće dogodi, ali dotad će roditelji i djeca s teškoćama u razvoju s otoka i dalje biti pod ogromnim financijskim bremenom. (Tportal)

Posljednje objavljeno

Rođendan Hrvatskog planinarskog društva Klek Ogulin

OgPortal

U Karlovačku županiju ovaj tjedan stiže 2.610 doza cjepiva – većina za ordinacije obiteljske medicine, još se cijepe starije osobe i kronični bolesnici

OgPortal

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal