Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ličko-senjska županija i dalje bez proračuna

Kustić HDZ Likaž

Proračun Ličko-senjske županije za ovu godinu ni danas nije izglasan jer nije dobio dovoljno glasova u Županijskoj skupštini. Iz HDZ-a su rekli kako ga ne žele prihvatiti jer nije dovoljno razvojan te su župana Darka Milinovića pozvali da podnese ostavku, a on im je odgovorio da ostavku neće podnijeti te da je spreman za izbore ne usvoji li se proračun do zadnjeg roka 10. srpnja.

Za proračun je glasovalo 11 zastupnika, 14 ih je bilo protiv, a dva su zastupnika bila suzdržana. Nakon sjednice su i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić (HDZ) i župan Darko Milinović poručili kako su novi izbori izgledni, ali da još uvijek postoji mogućnost da se do 10. srpnja sazove nova sjednica i proračun osvoji.

Nitko od vijećnika HDZ-a koji predvodi koaliciju od 14 od ukupno 33 vijećnika nije istupio za govornicu i kritizirao proračun niti predložio amandmane, a Kustić je novinarima izjavio kako predloženi proračun nije dovoljno razvojan, što je i razlog za njegovo odbijanje.

Kustić: Ako župan da ostavku neće biti izbora

Marijan Kustić je rekao novinarima da se pozornica već počela koristiti za moguće izbore, ali kako on ne želi da itko prebacuje krivicu za nove izbore na HDZ jer bez izbora može proći i ako proračun do 10. srpnja ne bude izglasan – ako Milinović podnese ostavku na mjesto župana.

– Može biti da se predloži novi proračun, da idemo ponovno na Skupštinu ili da župan da ostavku i nema nikakvih izbora – prvi dožupan preuzima vođenje županije, ostaje Skupština i poštedjeli smo sve novih muka i skakanja ponovno za izbore, rekao je Kustić.

Milinović: Spremam se za nove izbore i pobijedit ću ma kad oni bili

Milinović je pred novinarima branio svoj prijedlog proračuna vrijedan 351 milijun kuna, ističući kako o njegovoj razvojnosti govori i to da se 161 milijun kuna odnosi na razvojne projekte. Istaknuo je kako je očigledno da se i dalje očekuje njegova ostavka, ali da on ostavku neće dati te da je spreman na izbore.

– Gospodin Kustić je rekao da je do 10. srpnja doista posljednji rok, ostavku sigurno neću dati i pripremam se za nove izbore, poručio je Milinović. (hrt)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal