Aktualno Županija

Iz prometa isključili 10 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te utvrdili 144 prekršaja nepropisne brzine kretanja

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 10 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 144 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 44 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 94 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,93 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu bila 129 km/h.

U odnosu na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. „recidiviste“ u proteklom tjednu na području Ozlja uhvaćena je jedna osoba.

Naime 22-godišnjak je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg uslijed čega je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama. Za vozača je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 8000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca.