Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

‘S takvim čovjekom nećemo sjediti u Vladi, na ovaj ili onaj način!’ – neće ostati u takvoj Vladi!

Plenković54

TRESE SE VLADAJUĆA KOALICIJA: HNS PRIJETI IZLASKOM IZ VLADE!

Ne dođe li do ostavke Lovre Kuščevića, ili njegove smjene, visoki izvor iz HNS-a poručuju da oni onda neće ostati u takvoj Vladi!

  • HNS s Lovrom Kuščevićem, koji je koristio politički utjecaj radi osobne financijske koristi, koji nema nimalo političke i moralne odgovornosti, koji je bezobraznom i bahatom izjavom uvrijedio sve građane Hrvatske, sve medije i sve kolacijske partnere, s takvim čovjekom HNS neće sjediti u Vladi, na ovaj ili onaj način! – poručuju iz vrha stranke za Jutarnji.
  • Ovo je čisti ultimatum, a na to ne pristajemo. Mi moramo donijeti odluku u kojoj branimo stranku i Vladu. Isto tako naš partner se ponio nekorektno, ne možemo dopustiti da dva tjedna nisu zucnuli i onda preko medija šalju poruke i izazivaju medijsku hajku. Žao nam je da su tako postupili i ako se pokaže da postoji neki njihov drugi interes osim smjene Kuščevića, znat ćemo adekvatno odgovoriti – kažu u Banskim dvorima.

HNS prijeti izlaskom iz Vlade, a nije tajna da raspletom priče oko Kuščevića nisu oduševljeni ni u HDZ-u.

  • Iznenađen sam, nije mi jasno što se događa. Imao sam informaciju da Kuščević odlazi – komentirao je jedan istaknuti član HDZ-a, nakon što je ministar uprave Lovro Kuščević izjavio da ostaje u Vladi.

Kuščević je to kazao novinarima nakon jutrošnjeg razgovora s premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Još nekolicina HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali bila je zatečena Kuščevićevom izjavom, pogotovo što se danima po medijima, ali i u samoj stranci, spominjalo kako će Kuščević u dogovoru s Plenkovićen podnijeti ostavku.

  • Svi smo očekivali da će Kuščević otići. Nije mi jasno kakve su tu igre posrijedi, ni što se događa. Ispada da se brani neobranjivo. Zaista ne znam što reći na sve. Kuščević nije samo ministar u Vladi, on je i politički tajnik HDZ-a, sve to nanosi štetu stranci – kazao je još jedan HDZ-ovac, dodajući, kako “zaista ne zna što se dogodilo”. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal