Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Slovenska policija u 24 sata privela 69 migranata

migranti 23 ist

Slovenska policija u zadnja je 24 sata privela 69 stranaca, odnosno ilegalnih migranata, nakon što su nezakonito prešli granicu s Hrvatskom, objavili su petak slovenski mediji, pozivajući se na izvore u policiji.

Najviše ilegalnih migranata, njih 48, zatečeno je na području Kopra, Ilirske Bistrice i Pirana, a među njima su oni iz Pakistana, Bangladeša, Indije i Afganistana, te po jedan iz Kosova i Turske. Sedam ih je izrazilo namjeru da traže azil u Sloveniji, dok su ostali vraćeni hrvatskoj policiji ili je postupak za vraćanje u tijeku, javljaju slovenski mediji.

Ilegalni migranti nađeni su i na području policijskih uprava Celje i Ljubljana.

Kako navodi Slovenska tiskovna agencija STA, zadnjih je dana slovenska policija privodila i do sto ilegalnih migranata dnevno, a jača i njihov smjer kretanja prema Italiji, na granici na kojoj od nedavno povremeno patroliraju slovensko-talijanske policijske ophodnje za zaustavljanje migranata.

Kako prenose slovenski mediji, danas će u Trstu s regionalnim vlastima o problemu ilegalnih migracija razgovarati i talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini.

On je do sada više puta izjavio da bi zajedničke patrole sa Slovenijom trebale dati konkretne rezultate u iduća tri mjeseca, a u suprotnom najavljuje jačanje kontrola s talijanske strane, pa i postavljanje “fizičkih barijera”, kako bi se priljev migranata u Italiju tzv. balkanskom rutom zaustavio.

Na više slovensko-talijanskih graničnih prijelaza tim će se povodom popodne održati mirni prosvjedi pojedinaca i organizacija koji se zauzimaju za uređenje migracijske problematike bez “zidova i ograda” te za načelo otvorene granice i protiv su rigoroznijih kontrola na unutarnjim granicama Schengena, javljaju slovenski mediji.

Prema službenim podacima slovenskog MUP-a, policija je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila ukupno 5345 nezakonitih prijelaza granice, najviše granice s Hrvatskom, dok je lani takvih nezakonitih ulazaka u Sloveniju bilo znatno manje – 3633. (foto:ilustracija)(hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Mladić s nedopuštenog partyja u Belgiji bježao pred policijom. Pao je i poginuo

OgPortal

Sindikat znanosti traži upravni nadzor izbora dekana na Hrvatskim studijima

OgPortal

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal

U Beču uhićenja prosvjednika protiv epidemijskih mjera

OgPortal