Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vrhovni sud u cijelosti potvrdio presudu vlasniku zaštitarske tvrtke

Klemm

JOSIP KLEMM MORA U ZATVOR ZBOG IZVLAČENJA 3 MILIJUNA KUNA IZ VLASTITE FIRME

Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio presudu kojom je Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security te bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata, osuđen na bezuvjetnu kaznu od godinu dana zatvora zbog izvlačenja 3 milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.
Nepravomoćnu presudu je u srpnju 2017. donijelo sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda pod predsjedavanjem sutkinje Maje Štampar Stipić, a na nju se Klemm žalio. No, Vrhovni sud je njegovu žalbu odbio te će prema sadašnjem stanju stvari jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj godinu dana morati u zatvor.

Prema presudi, ne mora vratiti 3 milijuna kuna koju je uz pomoć Radovana Štetića, bivšega okrivljenika u postupku protiv tzv. male zločinačke organizacije, izvukao iz Klemm securityja.

Klemm je odmah nakon uhićenja, na prvome ispitivanju u zagrebačkome Županijskome državnome odvjetništvu, izjavio kako se smatra krivim, međutim tijekom suđenja je promijenio priču te rekao da je postupak protiv njega pokrenut iz političkih razloga, odnosno da ga je pokrenula SDP-ova vlast zato što je bio angažiran u braniteljskom prosvjedu. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal