Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

‘Žele uništiti proces političkog dijaloga između vlade i oporbe i nametnuti svoju ratnu agendu’

Jorge Arreaza ist

VENEZUELA OPTUŽUJE SAD ZA SABOTAŽU

Venezuela je optužila Sjedinjene Države da žele sabotirati dijalog između vlade i oporbe koji je obnovljen na otoku Barbadosu uz posredovanje Norveške.
“Nakon velikog neuspjeha svih oblika agresije na Venezuelu, administracija (Donalda) Trumpa želi uništiti proces političkog dijaloga između vlade i oporbe”, objavio je u utorak na Twitteru ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza.

Američka vlada želi “nametnuti svoju ratnu agendu”, napisao je Arreaza.

Arreaza je jedan od članova izaslanstva koje je poslao predsjednik Nicolas Maduro na pregovore s predstavnicima venezuelske oporbe na čelu s šefom parlamenta Juanom Guaidom, kojeg je pedesetak zemalja, među kojima SAD, priznalo kao privremenog predsjednika Venezuele.

Predsjednik Maduro inzistirao je u utorak na približavanju stajališta vlade i oporbe kako bi se riješila kriza u Venezueli i “postigao mir”.

“Dosta je ovog nepotrebnog sukoba! Dosta je puča, urota, zavjera, dosta je poziva na vojnu intervenciju!”, rekao je Maduro u izjavi koju je prenijela državna televizija VTV.

On je dan ranije izrazio optimizam nakon nastavka dijaloga na otoku Barbadosu, trećem sastanku od svibnja. Dva sastanka održana u Oslu nisu donijela opipljive rezultate.

Maduro optužuje Sjedinjene Države da su odgovorne za neuspjeh prethodnih pregovora između vlade i oporbe krajem 2017. i početkom 2018. godine u Dominikanskoj Republici. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal