Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Božinović: Policija je jamac da na granici neće biti novih migrantskih valova

Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je sinoć nakon svečane prisege 14. naraštaja polaznika Policijske škole “Josip Jović” da je hrvatska policija jamac zaštite hrvatske granice, kao i toga da na njoj neće biti novih migrantskih valova.

– Da nema hrvatske policije, da nema odlučnog rada na zaštiti hrvatske granice, sigurno bi valova bilo. Međutim, rad hrvatske policije, svih rodova policije, jer to je multidisciplinarna zadaća koju obavlja ne samo granična već i kriminalistička, specijalna i ineterventna policija – je jamstvo ne samo zaštite hrvatskih granica nego i da do valova migranata neće doći, poručio je Božinović upitan je li Hrvatska spremna na eventualni novi migrantski val.

Novinari su ga nakon svečane prisege 14. naraštaja polaznika Policijske škole “Josip Jović” pitali i o istrazi USKOK-a nad ministrom državne imovine Goranom Marićem, o čemu pišu pojedini mediji, a Božinović je rekao da on, kao ministar unutarnjih poslova, niti zna, niti može znati pojedinosti o konkretnim slučajevima te podsjetio na izjavu glavnog ravnatelja policije Nikole Miline koji je rekao da je suradnja policije i USKOK-a svakodnevna.

Božinović je na pitanje o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, odnosno o broju ministara koji će biti zamijenjeni, odgovorio da nije riječ o zamjenama.

– Jednostavno je zaključeno da u ovom trenutku Vladi treba osvježenje. Nije to nikakav novuum, nešto što se i ranije nije događalo i ovoj i ranijim vladama, a konkretne odluke su nadležnost predsjednika Vlade i on će o tome odlučiti, dodao je.

Na pitanje je li ministar državne imovine prevelik teret za Vladu, Božinović je rekao da on sigurno o svojim kolegama neće govoriti na taj način te ponovio kako je donošenje odluke o sastavu Vlade u nadležnosti premijera.

– I kad on bude donio odgovarajuće odluke i kad ih potvrdi Hrvatski sabor, i prije toga kad se upoznaju vodstvo stranke i koalicijski partneri, onda će se o tome govoriti. Stvarno ne želim ništa prejudicirati, dodao je.

Ove je godine, nakon završetka školovanja, prisegu za rad u policiji položilo gotovo 700 polaznika škole, a ministar unutarnjih poslova istaknuo je nakon svečanosti kako je to iznimno velik broj u odnosu na prošle godine.

Godinama se primalo 300, maksimalno 400 pripadnika u sustav MUP-a. Kao što i sami znate i pratite naš rad, vidite da su izazovi s kojima se policija susreće sve veći i sofisticiraniji i zato trebamo ne samo brojne nego i odlično obučene mlade ljude, dodao je, te zahvalio nastavnom osoblju što predano iz dana u dan prenose znanje i iskustvo mladim ljudima. (hrt)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal