Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Izvor blizak Plenkoviću: ‘On se pridružio rušiteljima HDZ-a!’

stier

U VRHU HDZ-a OŠTRO REAGIRALI NA STIEROV VELIKI INTERVJU JUTARNJEM

Davor Ivo Stier ponaša se neodgovorno, pridružio se onima koji žele srušiti HDZ – poručio je izvor blizak Andreju Plenkoviću komentiravši stavove koje je Stier iznio u subotnjem intervjuu za Jutarnji list.
Stier je žestoko kritizirao Plenkovića kojemu će se po svemu sudeći u proljeće iduće godine suprotstaviti na izborima za novog šefa HDZ-a. Stier tvrdi da je Plenković pogriješio kada je sklopio savez s HNS-om i Milanom Bandićem nakon što je iz Vlade izbacio Mostove ministre, a da su ga zbog tog novog saveza kaznili birači na europskim izborima.

“Klijentelizam kao društveni fenomen i kao politički problem nije stavljen u prvi plan, nego je od lipnja 2017. u prvi plan stavljena stabilnost vlasti i u tom kontekstu je napravljena koalicija s HNS-om i SDSS-om, suradnja s Bandićem i nekolicinom zastupnika koji su izvorno izabrani na listi SDP-a. Ta politika prvi je put testirana kod građana na europskim izborima i doživjela je neuspjeh. Građani su nam poslali poruku da žele da borba protiv klijentelizma bude u prvom planu”, rekao je Stier.

– Plenković provodi borbu protiv korupcije i rješava kosture ekonomske tranzicije od prvoga dana rada Vlade. I policija, i DORH, i Uskok rade svoj posao neovisno i zakonito, a nitko u mandatu ove Vlade na njih na bilo koji način ne utječe u bilo kojem slučaju. A što se tiče Stierove kritike na račun političke stabilnosti, mogu reći da je zemlji trebala upravo ta stabilnost za sve reforme koje smo proveli, za gospodarski rast i vraćanje investicijskog rejtinga. Tko to ne razumije i tko ni danas ne shvaća političke ciljeve bivših partnera iz Mosta, može jedino jamčiti HDZ-u dugotrajan boravak u oporbi – kaže izvor blizak Plenkoviću. Stieru je poručio da je imao prilike biti “dio borbe za promjene u Hrvatskoj”.

– Ali on se odlučio povući i ostati sa strane. Odgovorni političari su oni koji svojim angažmanom daju doprinos boljitku društva umjesto da komuniciraju teze onih koji se svim silama trude srušiti HDZ – kaže. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal