Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

ČAK JE I NAČELNIK LJUTIT ZBOG CIJENA: ‘Pa kroasan u Zagrebu košta tri puta manje nego na Murteru! Ako se ovo nastavi, izgubit ćemo turiste’

murter

Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio, kaže murterski načelnik
“Žalosno je da kad dojde sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum, Tommy, Studenac, Mlinar i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu tri puta manje nego na Murteru”, početak je Facebook objave murterskog načelnika Tonija Turčinova.

Načelnik Općine Murter-Kornati vidno je ljut zbog cijena na otoku te smatra da bi ih trebali spustiti. K tome, pozvao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da posjeti Murter i ondje malo priča o razvoju, baš kako je nedavno pričao u Vodicama.

“Gospodo zastupnici da li se vi kad zapitate kako je živit na otoku, i u kojem smjeru idemo. Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tkz. tržišna sloboda”, objavio je Turčinov.

‘Odeš po marmeladu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio’
U telefonskom razgovoru s portalom Šibenik.IN, Turčinov je pojasnio što ga smeta te iznio kolike su cijene na otoku. Smatra da će Murter izgubiti turiste ako se ovako nastavi.

Ono što Turčinov predlaže jest, pronalazak optimalnog odnosa cijene i kvalitete. Izrazio je i brigu za ljude koji rade u turizmu žele zaraditi “na brzaka” te podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa grintaju jer turisti ne troše novac. (net.hr)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal