ČAK JE I NAČELNIK LJUTIT ZBOG CIJENA: ‘Pa kroasan u Zagrebu košta tri puta manje nego na Murteru! Ako se ovo nastavi, izgubit ćemo turiste’

Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio, kaže murterski načelnik
“Žalosno je da kad dojde sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum, Tommy, Studenac, Mlinar i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu tri puta manje nego na Murteru”, početak je Facebook objave murterskog načelnika Tonija Turčinova.

Načelnik Općine Murter-Kornati vidno je ljut zbog cijena na otoku te smatra da bi ih trebali spustiti. K tome, pozvao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da posjeti Murter i ondje malo priča o razvoju, baš kako je nedavno pričao u Vodicama.

“Gospodo zastupnici da li se vi kad zapitate kako je živit na otoku, i u kojem smjeru idemo. Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tkz. tržišna sloboda”, objavio je Turčinov.

‘Odeš po marmeladu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio’
U telefonskom razgovoru s portalom Šibenik.IN, Turčinov je pojasnio što ga smeta te iznio kolike su cijene na otoku. Smatra da će Murter izgubiti turiste ako se ovako nastavi.

Ono što Turčinov predlaže jest, pronalazak optimalnog odnosa cijene i kvalitete. Izrazio je i brigu za ljude koji rade u turizmu žele zaraditi “na brzaka” te podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa grintaju jer turisti ne troše novac. (net.hr)

Facebook Comments