Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Pakistan ponovno otvorio zračni prostor za civilno zrakoplovstvo

avion put

NAKON MJESECI OGRANIČENJA ZBOG SUKOBA S INDIJOM

Zračni prostor Pakistana ponovno je otvoren za civilno zrakoplovstvo, priopćila je u utorak zrakoplovna vlast nakon nekoliko mjeseci ograničenja nametnutih nakon sukoba sa susjednom Indijom ranije ove godine.
“Sa trenutačnim učinkom zračni prostor Pakistana otvoren je za sve vrste civilnog prometa na objavljenim rutama Službe zračnog prometa”, stoji u obavijesti zrakoplovstvu objavljenoj na internetskoj stranici nadležnog tijela.

Pakistan je zatvorio svoj zračni prostor u veljači nakon sukoba s Indijom i nakon napada pakistanske militantne skupine na policijski konvoj u Kašmiru pod kontrolom Indije, kada je poginulo 40 pripadnika žandarmerije.

Tijekom sukoba obje zemlje izvršile su zračne napade na teritoriju druge zemlje, a borbeni zrakoplovi sukobili su se na nebu iznad sporne regije Kašmira.

Pakistan se nalazi usred vitalnog zrakoplovnog koridora, a ograničenja zračnog prostora utječu svaki dan na stotine komercijalnih i teretnih letova jer produžuje vrijeme leta putnicima kao i troškove goriva za zrakoplovne tvrtke. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal