Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Posao vrijedan 13 milijuna kuna dala firmi s jednim zaposlenikom koja je dugo bila u blokadi

Gabrijela-Žalac ist

NOVA AFERA MINISTRICE ŽALAC Posao vrijedan 13 milijuna kuna dala firmi s jednim zaposlenikom koja je dugo bila u blokadi

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova prošle je godine raspisalo natječaj za nabavu ‘informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvoja koje sadržava registar projekta’, u vrijednosti od gotovo 13 milijuna kuna. Na taj se natječaj javio samo jedan ponuditelj, a ministarstvo Gabrijele Žalac prihvatilo je da tvrtke Ampelos d.o.o. i InfoDom d.o.o. isporuče ono što je Ministarstvo tražilo za 16.238.750 kuna s PDV-om, piše Telegram.
Tvrtka Ampelos d.o.o. ima samo jednog zaposlenog, nema web stranicu, a u godini prije imala je prihode od 240.000 kuna i dobit od 800 kuna. Prije toga je 64 dana bila u blokadi. Nakon tog natječaja je tvrtka Ampelos d.o.o. imala prihode povećane za 4.740 posto, a imali su dobit od 910 882 posto. To znači da su nakon navedenog natječaja imali 10 milijuna više nego prije njega.

Također je zanimljivo da je rok isporuke naznačen u natječaju bio samo 30 dana od potpisivanja ugovora, a takav posao nije moguće obaviti u tako kratkom roku, zbog čega se također sumnja da je natječaj namješten.

‘Natječaji na koji se javljaju manje od četiri ponuditelja obično su namješteni. Odabrani dobavljač nema apsolutno nikakve, pa ni najmanje kompetencije ili reference za posao koji obavlja. Ne postoji povijest sličnih rješenja, domaćih ili u inozemstvu, te je jasno samo promatrajući broj zaposlenih kako je “pobjednička” ponuda bila kroz razne parametre podešena za samo jednog dobavljača koji će pokupiti proviziju, dok će sav posao odraditi tvrtka Infodom’, rekao je za Telegram informatički stručnjak Marko Rakar.

Ministarstvo se o ovom natječaju još nije oglasilo. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal