Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

ŠVICARSKI NOVINAR KOJI JE VODIO INTERVJU S GRABAR-KITAROVIĆ ‘Triput smo provjerili prijevod, ona je to doista rekla, sve je transparentno’

kolinda ist

Novinar Georg Hässler sa švicarske televizije SRF komentirao je intervju koji je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala za taj medij. Ona je, naime, razgovarala upravo s njim.

– SRF ističe da je intervju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović tijekom njezinog državnog posjeta Švicarskoj vođen u skladu sa svim profesionalnim standardima.

Konkretno, pitali smo jasna, transparentna pitanja o našem istraživanju na hrvatsko-bosanskoj granici. Ne možemo razumjeti optužbe za dekontekstualizaciju jer smo emitirali i pitanja i trenutne odgovore predsjednice Grabar-Kitarović.

Također smo triput provjerili prijevod s engleskog na njemački prije objave priloga. Predsjednica je doista koristila frazu ‘a little bit of force’ koju smo preveli s ‘ein bisschen Gewalt’ (u smislu policijskog korištenja sile) – rekao je Hässler za N1.

– Nikakva reinterpretacija, izvlačenje iz konteksta i krivi prijevodi, kao što je to napravila švicarska televizija, na moje veliko razočaranje, jer ono što su napravili uopće ne da nije ni blizu profesionalnosti, nego je slično najgorim tabloidima u ovome svijetu.

Dakle, uz to što je napravila švicarska televizija ništa neće promijeniti činjenicu da hrvatska policija radi profesionalno, radi s velikom razinom humanosti prema svim tim ljudima, da ih razumiju, da primjena ne nasilja, kako su oni preveli, nego primjena odgovarajuće sile, što nije isto što i nasilje, dakle ja sam rekla odgovarajuća sila, ne prelazi granice propisane hrvatskim i europskim zakonodavstvom, ali ona je ponekad nužna – rekla je predsjednica, a prenio je N1.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal