Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kovač za rekonstrukciju HDZ-a – Plenković mu odgovorio

Plenković

Za pobjedu HDZ-a na idućim izborima potrebna je rekonstrukcija stranke, izjavio je u petak predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ).

– Danas ćemo birati nove ministre. To je važno za funkcioniranje Vlade. Imamo rekonstrukciju u hrvatskoj Vladi, a za pobjede HDZ-a na sljedećim izborima nama je potrebna nadasve rekonstrukcija u HDZ-u, izjavio je u Saboru Miro Kovač. Nije htio odgovarati na daljnja pitanja.

– Treba najprije rekonstruirati Vladu, a HDZ konsolidirati. Vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri”, komentirao je premijer Andrej Plenković tu Kovačevu izjavu.

Kovač se ubraja među oponente predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću u toj stranci, a u medijima se spekuliralo da bi se mogao kandidirati i za novoga predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati iduće godine.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je da nijedna hrvatska stranka nije dosegla razinu unutarstranačke demokracije kao HDZ, čime je prokomentirao izjavu Mire Kovača da stranci za pobjedu na sljedećim izborima, osim rekonstrukcije Vlade, treba i rekonstrukcija HDZ-a.

– Kovač je to očito izrekao na tragu svog nastojanja da se neke stvari u HDZ-u promijene, međutim, mislim da mu je premijer odgovorio da je rekonstrukcija Vlade kako bi se ustabilio HDZ. Vjerujem da ćemo s rekonstrukcijom otkloniti bilo kakve aluzije da je HDZ podržavao određene nezakonitosti koje predstavljaju opterećenje rada Vlade. Pri tome ne tvrdim da su ministri koji su smijenjeni počinili bilo kakvu nezakonitost ili nepravilnost, ali je činjenica da su određena događanja uklonila fokus s vrlo uspješnih rezultata Vlade i da se više govorilo o odstupanjima pojedinih ministara, rekao je Bačić. (hrt)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal