Neovisni za Hrvatsku pred raskolom

U tijeku je izborni sabor stranke Neovisni za Hrvatsku. Održava se na dvije lokacije, u Zagrebu i u Zadru. Pokazatelj je to se stranka rascijepala nakon europarlamentarnih izbora.

– Dva Sabora nikako nisu bila planirana, kao predsjedništvo donijeli smo odluku da idemo na Sabor, on je doduše, trebao biti samo izvještajni nakon dvije godine, međutim kako su neki željeli istaknuti i svojku kandidaturu za predsjednika stranke, kao predsjednica i kao legalist smatrala sam da je to apsolutno demokratsko pravo svakoga i kao predsjedništvo mi smo se odlučili ići na izborni sabor, izjavila je Bruna Esih, predsjednica Neovisnih za Hrvatsku.

– Zadužena sam da se u stranci provodi zakonitost, kako ona predviđena Statutom tako i ona prema zakonima RH. Tijekom vremena događale su se stvari na koje nisam mogla stavljati potpis kao predsjednica. Tražila sam i mišljenja pravnih stručnjaka, dodaje Esih.
Mjesto sastajanja nisu prihvatile moje kolege iz Zagreba, ondje su delegati, tvrdi Esih, izabrani netransparetno.

6 je županijskih podružnica, a samo jedna nije u Zadru, riječ je o kolegama u Zagrebu, kaže Esih. Smatra kako je Sabor u Zagrebu nelegitiman te tvrdi kako su joj to potvrdili i neki pravni stručnjaci.

Zlatko Hasanbegović, politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku zasad ne želi davati izjave.(hrt)

Facebook Comments