Uskok u splitskoj “Čistoći” zbog “kolektivnih kaznenih djela”

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) jutros je počeo uhićenja u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistoća, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Više osoba, među kojima je i direktor tvrtke Ante Aleksić, privedeno je na obavijesni razgovor.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da je u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića uhićeno “više osoba”.

– Izvidi se provode zajedno s Uskokom, radi se o kolektivnim kaznenim dijelima, mogu samo reći da je više osoba uhićeno, kazao je Milina prilikom obilaska državne granice u sisačko-moslavačkoj županiji.

Od izvora bliskih istrazi ranije se doznalo da je PNUSKOK u utorak ujutro počeo uhićenja u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića.

U policiji nisu željeli govoriti o detaljima akcije jer je riječ o slučaju iz nadležnosti Uskoka, a prema nesužbenim podacima u tijeku su uhićenja, ali i pretrage ureda i stanova na splitskom području.

Inspektor PNUSKOK-a jutros je tražio od direktorice Operativne službe Ljubice Vrdoljak da osigura zamjenu za bageristu i poslovođu odlagališta Karepovac kako bi s njima mogli obaviti razgovor, potvrdila je Vrdoljak za HRT.

– Kako nisam odgovorna za odlagalište uputila sam na poslovođu transporta da osigura zamjenu u slučaju da moraju otići na razgovor. Navodno je riječ o anonimnoj prijavi vezano za Karepovac, kaže Vrdoljak.

Možda je odloženo nešto što nije trebalo biti ondje, pretpostavlja Vrdoljak i navodi kako je šokirana jutrošnjim događajima. Možda se, kako kaže, u ovome očituje dio zloće ljudi. (hrt)

Facebook Comments