Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Daily Mail: Hrvatska najskuplja u Europi

more ljeto

Daily Mail je napravio istraživanje o cijenama i ponudi u Hrvatskoj. Istraživanje koje su proveli među Britancima koji su ljetovali u Hrvatskoj, pokazalo je kako je Hrvatska najskuplja europska destinacija.

Pula se navodi u istraživanju kao jedan od skupljih gradova za odmor, u smislu odsjedanja u hotelima, pojedinačno kao i obiteljski. Percepcija ima veliko značenje u moderno doba, a kako bi se najbolje shvatilo gdje se hrvatski turizam nalazi u odnosu na konkurenciju, predodžba kako se Hrvatska predstavlja turistima, bitna je za razvoj turizma.

Hrvatska je najskuplja od svih. To je ujedno i jedino odredište gdje su cijene rasle, navodi se u istraživanju. Algarve, Antalya i Zakynthos našli su se iza Pule, po cijenama smještaja. Britanci smatraju da Hrvatski turizam treba resetiranje.

Istraživanje Daily Maila za HRT komentirao je ekonomski stručnjak Damir Novotny. Smatra da je morski turizam došao do točke gdje se više neće moći razvijati.

Novotny ističe da su Hrvatske obalne destinacije skupe za turiste koji traže jeftiniji smještaj u rangu kampa, ali traže na krivim mjestima.

– Navikli su na niske cijene u Španjolskoj i Sjevernoj Africi, pa iz te perspektive negoduju na cijene u Hrvatskoj. Strukturalni je problem što sezona kratko traje, hazardsko ponašanje je prisutno, visoke cijene i zarada u kratkom razdoblju. U usporedbi s Grčkom, Ciprom i Turskom skuplji smo zbog nešto lošije ponude, smatra Novotny.

– Pula ima problem smještaja, i zaostaje u odnosu na Rovinj ili Opatiju koji su proširili kapacitete i nivo ponude. Ponuda u ugostiteljstvu kao i proizvoda koji se nude turistima, nisu na razini.

Novotny naglašava kako su turisti iz Njemačke nezadovoljni ponudom na našoj obali i svake godine ih je sve manje. Vlada ulaže u infrastrukturu, gradi skupe autoceste, obnavlja zračne luke a problem je sa smještajem.

– U narednom vremenu bit će promjena, ili će se ulagati i riješiti problem smještaja ili će se stagnirati.(hrt)

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal