Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Planulo je reciklažno dvorište na Jakuševcu, vatrogasci su na terenu

požar jakuševac ist

GUSTI CRNI DIM UZDIŽE SE IZNAD ZAGREBA, VIDLJIV JE IZ VEĆEG DIJELA METROPOLE

Zagrebački vatrogasci gase veliki požar koji je u srijedu kasno poslijepodne izbio u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu otkud suklja crni gusti dim. Kako se doznaje u zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, zapalio se odbačeni namještaj na površini od oko sto četvornih metara, a s obzirom na veličinu požarišta i činjenicu da su plameni jezici dosezali visinu od desetak metara, borba sa stihijom mogla bi potrajati.

Vatrogasci navode da su uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora. No, kako su izvijestili oko 21 sat, sada trebaju ugasiti otvoreni plamen što bi, prema vatrogasnom iskustvu, moglo potrajati čitavu noć, možda i dan, s obzirom na veličinu vatrom zahvaćene površine, ali i količinu gorive tvari. Nakon prigušivanja krenut će se na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre.

Iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama oko 22 sata su izvijestili da otvorenog plamena više nema.

Gusti crni dim koji se uzdiže iznad mjesta požara vidljiv je iz gotovo cijelog Zagreba. Na terenu je angažirano 130 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila. Osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu se nalaze i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede.

– Požar ne predstavlja ugrozu za stanovništo, a potpuno gašenje očekuje se tijekom jutarnjih sati, navode u Uredu. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal

Provedena akcija na alkohol -11 vozača isključeno iz prometa

OgPortal

Iz novinarske arhive – i pred 19 godina Ogulin se u travnju zabijelio, a mladi Crvenog križa pripremali za natjecanje

OgPortal

Malta: Dođite na ljetovanje, dobit ćete 200 eura po osobi

OgPortal

Škola prijavila Miroslava Škoru zbog skupa bez dozvole

OgPortal

Šuput vozila Blooma u kolicima: Divno te vidjeti, Majo, s bebicom

OgPortal