Aktualno Županija

Dugoreški prevarant moli karlovački sud: Ne šaljite me u zatvor, jer tako neću moći odslužiti kaznu na koju me osudio zagrebački

Županijski sud u Karlovcu udovoljio je zamolbi 24-godišnjeg Dugorešanina koji je trebao na odsluženje zatvora od osam mjeseci zbog prijevare, i to iz prilično neuobičajenog razloga – u tijeku mu je rad za opće dobro kojim odslužuje kazneno djelo za koje je prethodno osuđen u Zagrebu.

Zamolbu za odgodom podnio je sudu putem svoje odvjetnice koja je navela kako je 10. travnja započeo izdržavanje kaznene sankcije rada za opće dobro koja mu je izrečena presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu 11. rujna prošle godine. Kaže da je angažiran u tjednu i vikendima, pa zato moli odgodu od karlovačkog suda, kako bi odradio kaznu zagrebačkog suda. Rad za opće dobro trajat će, navode, do 10. travnja iduće godine, jer mora odraditi 730 sati.

– Dakle, kako je ovaj osuđenik već započeo izvršavati rad za opće dobro i kako se radi o kaznenoj sankciji, svrhovito je da osuđenik nastavi i dalje izvršavati tu kaznenu sankciju, kroz iduće razdoblje. Prema tome, osnovana je molba osuđenika da mu se odgodi nastup izvršavanja kazne za jedno određeno vrijeme kako bi osuđenik mogao nastaviti izvršavati ovu kaznenu sankciju – zaključak je Županijskog suda u Karlovcu, koji mu je odgodu odobrio na tri mjeseca te ga pozvao da u tom periodu ispuni svu svoju normu rada za opće dobro. (KAportal)