Vatra prodire prema autocesti, vatrogasni zapovjednik: ‘Situacija je izrazito ozbiljna’

ZATVORENA DALMATINA!

NOVO 16.40 – Policija je izvijestila kako je od 16 sati i 10 minuta zbog požara zatvorena autocesta A1 od čvora Skradin do čvora Vrpolje u oba smjera. Također, zatvorena je za sav promet i cesta Šibenska Dubrava – Perković.

– Imamo situaciju da nam je prožar ozbiljan, prodire prema autocesti, gori gusta borova šuma, a gašenje otežava jako jugo. Digli smo sve zemaljske snage, pa su stigli i vatrogasci iz Vodica, Skradina i drugih mjesta. Osim dva kanadera koja su stigla na gašenje nešto prije 14 sati, u gašenju iz zraka pomažu i dva airtraktora. Situacija je ozbiljna – rekao je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević za Slobodnu Dalmaciju.

——————————

U subotu nešto poslije 13:30 planuo je požar na području šibenske južne Dubrave, na terenu je 38 vatrogasaca, a pomažu im i zračne snage, doznaje portal Šibenik IN u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

Na terenu su vatrogasci JVP Šibenik, DVD Šibenik, te DVD-ova Zablaće, Bilice, Brodarica-Krapanj, Perković i Zaton, kao i pripadnici Državne interventne postrojbe iz Šibenika. Ukupno je na terenu 38 gasitelja s 15 vozila. Kako se doznaje u Vatrogasnoj zajednici, vatrogascima su u pomoć u 14,45 sati sati došla dva kanadera. (jutarnji.hr) (foto:ilustracija)

Facebook Comments