Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

POZNATA POLICIJI – Požar kod Šibenika je namjerno izazvan, uhićena žena za koju se sumnja da ga je podmetnula

požar šibenik

Šibenska policija utvrdila je da je požar u Dubravi kod Šibenika namjerno izazvan i uhitila je ženu koju dovodi u vezu s tim, priopćio je MUP.

“Vezano uz požar koji je  27. srpnja oko 13:30 sati izbio na području šibenske Dubrave obavještavamo kako je provedenim očevidom policija utvrdila da se radi o namjerno izazvanom, odnosno podmetnutom požaru. Predanim radom i temeljem saznanja prikupljenih očevidom, policijski službenici Policijske uprave šibensko- kninske suzili su krug osumnjičenih osoba te tijekom popodneva uhitili žensku osobu koju dovode u izravnu vezu s izazivanjem požara”, stoji u priopćenju.

Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, a o rezultatima istraživanja šibenska policija pravovremeno će upoznati javnost kad se steknu svi uvjeti za to.

20:45 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izjavio je u nedjelju navečer da je požar kod šibenske Dubrave pod potpunom kontrolom, danas se provodila sanacija požarišta, a procjenjuje da će vatrogasna intervencija u trajanju od 28 sati stajati minimalno četiri do pet milijuna kuna.

“Požar je pod potpunom kontrolom. Vatrogasci su noćas uložili nadljudski napor, zajedno s vojskom, policijom, građanima, koji su pomagali u ovoj bitci s požarom prsa o prsa. Vatrenu oluju pobijedili smo jutros oko pola 5, požar je stavljen pod kontrolu, a tijekom dana nastavili smo saniranje i reducirali smo vatrogasne snage”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u razgovoru za “Dnevnik” HRT-a.

Istaknuo je kako je pri intervenciji pokazana visoka razina organizacije – od podizanja vatrogasnih snaga s kontinenta, gdje su tijekom noći “digli” vatrogasce iz sedam županija, do uključivanja vojske, policije, sustava civilne zaštite i lokalne samouprave.

Premijer Andrej Plenković komentirao je nedjelju navečer u Dubrovniku požar na šibenskom području. Ocijenio je da je sustav funkcionirao kvalitetno.

– Bitno je da svi oni koji su odgovorni za ovako velike požare budu privedeni pravdi. S druge strane, možemo biti zadovoljni što nije bilo žrtava, imamo nekoliko lakše ozlijeđenih vatrogasaca. Čujem od ministra da će se brzo oporaviti, a ja im to želim.

Plenković je svim vatrogascima koji su gasili požar zahvalio na požrtvovnosti te dodao kako je cijeli sustav kvalitetno funkcionirao.

(Vijesti.rtlhr/KAportal.hr)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal