Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U neredima u brazilskom zatvoru više od 50 mrtvih

zatvor ist

Više od pedeset ljudi ubijeno je u nemirima u brazilskom zatvoru u kojem su se dvije bande sukobljavale dulje od 5 sati, objavili su dužnosnici. Članovi bande provalili su iz jednog u drugo krilo zatvora Altamira u saveznoj državi Para, pišu lokalni mediji.

Dužnosnici su na konferenciji za medije otkrili kako je 16 ubijenih odsječena glava. Drugi izvještaji prenose kako je dio zatvora zapaljen, zbog čega su se mnogi ugušili. Dvojica čuvara su uzeti kao taoci, no oslobođeni su.

U svibnju je istoga dana u četiri različita zatvora u Manausu ubijeno 40 zatvorenika, dan nakon što je u obližnjim zatvorima ubijeno njih 15.

Početkom 2017. u krvavim nemirima u mjesec dana stotinjak zatvorenika bilo je ubijeno, od kojih većina na divljački način, mnogima je bila odsječena glava, a nekima izvađena utroba, podsjeća agencija France Presse.

Ti su pokolji rezultat borbe za vlast među narkokartelima, a sjever Brazila je strateška zona za transport kokaina iz država proizvođača kao što su Kolumbija, Venezuela ili Bolivija.

S gotovo 727.000 zatvorenika u 2016., Brazil ima treću najveću zatvorsku populaciju, a zatvorski kapaciteti predviđeni su za oko 368.000 kažnjenika. Brazila ima 210 milijuna stanovnika i ubraja se među države s najvećom stopom nasilja u svijetu.(hrt)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal