Aktualno Županija

Karlovačka Bolnica dobro “pliva” – Nema problema s odlascima liječnika, isporukom lijekova, a ni prijetnji ovrhama

Dok neke bolnice u zemlji muku muče s ovrhama i nedostatkom liječnika, Opća bolnica Karlovac, srećom, takvih problema nema. No, problema ipak nije pošteđena: nedostatak novca razlog je nepodmirenim dugovanjima i kašnjenju plaćanja.

– Na dan 30.06.2019.9. ukupne obaveze prema dobavljačima iznosile su 26,7 milijuna kuna, od čega 22 milijuna kuna obveze prema veledrogerijama za isporuke lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Na dan 30.06.2019.9. dospjele obveze prema dobavljačima iznosile su 13,9 milijuna kuna. Bolnica s veledrogerijama ima ugovorene rokove plaćanja 60 dana, a zbog nedostatka financijskih sredstava svoje obveze izmiruje u roku od 150 dana. Za sada nemamo problema vezano na isporuku lijekova i potrošnog medicinskog materijala, kao ni prijetnje ovrhama, kazao nam je ravnatelj Ervin Jančić.

Karlovačka Bolnica, barem za sad, nema većih problema s kadrovima i odlascima liječnika.

– U zadnje vrijeme samo je jedan liječnik otišao u inozemstvo. S obzirom da je Opća bolnica Karlovac nastavna baza za Medicinski fakultet u Rijeci i Zagrebu, a potpisan je ugovor i za Medicinski fakultet u Osijeku, liječnički kadar uspijevamo popuniti putem specijalizacija na koje se javljaju liječnici koji su studirali na navedenim fakultetima i obavljali su praktičnu nastavu za vrijeme studija u Općoj bolnici Karlovac, rekao je dr. Jančić.(KAportal)