Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Orkanski vjetar rušio stabla i stupove, uzburkano more bacalo brodove na obalu, stiglo 130 dojava o nasukavanjima

brodica nevrejme ist

OGROMNA OLUJA DIVLJALA DALMACIJOM

Nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je u noći s petka na subotu splitsko područje i Dalmaciju te izazvalo rušenje stabala na kopnu i nasukavanje plovila na moru.

Jaki udari vjetra između 22 i 24 sata dostizali su brzinu i od 40 čvorova što je na srednjodalmatinskom dijelu Jadranskog mora stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila, rekli su Hini u Pomorskom meteorološkom centru Split.
Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca, ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.

Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu.

 

Dodali su da su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stupovi, a na trogirskom je području bilo privremeno nestajalo i struje.
Čitatelj Slobodne Dalmacije javio je da su samo kod Lovišća na Šćedru nasukane četiri jedrilice, dok je splitski list od drugog čitatelja dobio dramatične video snimke s Krapnja koje svjedoče koliki je metež na tom otoku izazvalo nevrijeme. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Vlada raspisuje lokalne izbore, na sjednici i o covid dodatku

OgPortal

Nijemcima ispod 60 godina nakon AstraZenece druga doza drugog cjepiva

OgPortal

Uoči izbora prigodno i Karlovačka županija krenula u promociju županice – HDZ-ove kandidatkinje: Obavještavamo javnost o radu, radili smo to i prije

OgPortal

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal