Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HND upozorava na pokušaj otimanja svoje imovine

Hrvoje Zovko

Hrvatsko novinarsko društvo upozorava na pokušaj otimanja svoje imovine. Sporan je ugovor o zakupu prostora u prizemlju zgrade, koji je 1990. HND potpisao s tvrtkom U.T.T. Europa 92.

Nakon više od 20 godina, koliko je trajao sudski spor, HND je izgubio parnicu te mora platiti iznos koji s kamatama premašuje 2 i pol milijuna kuna. HND ističe da je tijekom tog procesa korišten niz lažnih dokumenta i računa što dovodi u pitanje cijeli postupak.

– Stoji da smo izgubili spor protiv stečajne mase Europa 92 s određenim OIB-om. Kad taj broj ukucate u sudski registar – nećete ga pronaći. Ključni identifikacijski podatak – ne postoji u sudskom registru, izjavila je članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva Slavica Lukić.

– Dvije trećine izosa otpada na zatezne kamate. Dakle, sva sporost hrvatskog pravosuđa prelama se na leđima HND-a – središnjeg mjesta obrane novinarske profesije, poručio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Milinovićev nećak demolirao prostorije u gospićkoj bolnici, ekspresno je izbačen iz stranke LiPO

OgPortal

Dumbović: Najogavnija laž je da su iz Petrinje nestala tri šlepera pomoći

OgPortal

Otkrivamo sve detalje velike policijske akcije, doznali smo i imena uhićenih ‘poduzetnika‘

OgPortal

Australija pozvala EK da razmotri odluku o zabrani isporuke cjepiva

OgPortal

Stanovi se u Karlovcu dobro prodaju unatoč pandemiji i krizi – kupuju ih uglavnom lokalci, dok Zagrepčani traže manje kuće i građevinska zemljišta

OgPortal

Sabor o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama, u podne glasovanje

OgPortal