Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Gorjela je Kockica, zgrada u kojoj su smještena dva ministarstva, djelatnici do dolaska vatrogasaca gasili vatru

požar kockica ist

VELIKI POŽAR U ZAGREBU

U petak poslijepodne u Zagrebu se zapalila popularna Kockica, zgrada od deset etaža na Prisavlju, potvrdili su nam zagrebački vatrogasci.

Reporter Jutarnjeg lista s mjesta događaja javlja kako se radi o velikom požaru koji je navodno zahvatio više etaža zgrade. Tragovi čađe, dima i gareža vide se na najmanje osam katova, od druge etaže naviše. Na teren je stigla i policija, a osim vatrogasaca preventivno su stigli i djelatnici zagrebačke Gradske plinare.

Zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Zagreba Miroslav Merčep rekao nam je kako su djelatnici sami gasili požar do dolaska vatrogasaca.

– Dojava o požaru došla je nešto prije 16 sati. S obzirom na dojavljenu veličinu požara angažirali smo vatrogasce iz tri postaje. Iz postaje Centar došlo je 13 vatrogasaca, a devet ih je došlo iz Novog Zagreba te smo angažirali i kolege iz postaje Žitnjak – rekao je Merčep za Jutarnji.

Naveo je kako je naporima djelatnika koji su se zatekli u Kockici požar prigušen.

– Provedena je i evakuacija zaposlenih, a ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za ljude. Požar je ugašen, više nije aktivan, zahvatio je uglavnom fasadu te se nije širio prema unutrašnjosti zgrade – rekao nam je Merčep, dodajući kako je požar zahvatio područje zgrade od trećeg do desetog kata.

Pristup znatiželjnicima i novinarima je zabranjen. Požar je ugašen, a vatrogasci rade na raščišćavanju terena. Naš reporter javlja kako je uokolo pobacano mnogo nagorjelih dasaka, prozorskih okvira i uredskog materijala.

Vatrogasci su, doznajemo, vrlo brzo nakon dojave o požaru stigli na lokaciju i krenuli s gašenjem vatre.

 

 

Zgrada koja je zaštićena kao kulturno dobro RH izgrađena je 1968. godine, a ondje je bilo sjedište centralnih komiteta Saveza komunista Hrvatske i Saveza omladine Hrvatske te Glavnog odbora Socijalističkog saveza radnog naroda Hrvatske.

Danas su u zgradi smješteni Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Epidemija bukti u Češkoj, premijer upozorava: ‘Bolnice su nam na rubu potpune katastrofe‘

OgPortal

Milanović najpopularniji političar, Plenković odmah iza, nakon dugo vremena čelnik SDP-a je treći

OgPortal

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal