Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Grčki vatrogasci ugasili veliki požar kod Atene

požar kalifornija

Grčki vatrogasci uspjeli su jutros svladati veliki šumski požar koji je zaprijetio kućama u istočnim predgrađima Atene, pri čemu nije bilo žrtava, objavile su tamošnje vlasti.

Predstavnici civilne zaštite priopćili su kako je požar izbio oko 3 sata ujutro te je kasnije tijekom jutra stavljen pod kontrolu. U požaru nije bilo žrtava jer je policija brzo evakuirala područje i zatvorila lokalne ceste.

– Dvije kuće su izgorjele, ali unutra nije bilo nikoga. Sada nije ugrožen ni jedan stambeni prostor – rekao je novinarima zamjenik guvernera Atene Petros Filippou.

Požar je izbio u predgrađu Peania, u borovoj šumi u podnožju planine Hymette, na istoku grčke prijestolnice.

– Bio je to ogroman požar s plamenom visokim 20 metara, u blizini kuća – rekao je čelnik civilne zaštite Nikos Hardalias za tv kanal Antenna.

Više od 130 vatrogasaca, uz pomoć kanadera, borilo se s vatrom kako bi spriječilo da se proširi na gušće naseljena područja.

U petak je u Grčkoj pokrenuta najviša razina upozorenja za sve hitne spasilačke službe zbog kombinacije vrlo visokih temperatura, jakog vjetra i suše. Posljednjih dana, kada su temperature porasle na 40 stupnjeva, zemlju je pogodio niz šumskih požara.

Požar koji je plamtio dva dana na otoku Elafonissos stavljen je u nedjelju navečer pod kontrolu, ali je opustošio više od četvrtine ovog otoka na južnom Peloponezu, tvrde vatrogasci, koji su evakuirali kamp i hotel.

Vatrogasci su u subotu borili više od 50 šumskih požara u Grčkoj. Dva požara plamtjela su oko Maratona, sjeverno od Atene, gdje je ljetni kamp morao biti evakuiran.

Maraton je na maloj udaljenosti od naselja Mati, gdje su 2018. godine u najsmrtonosnijem požaru u Grčkoj poginule 102 osobe.(hrt)

Posljednje objavljeno

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal

Muškarac s mitraljezom u ruci ušetao na proslavu rođendana, počeo pucati i vikati: ‘Gasi muziku!‘

OgPortal

Prometna nesreća u tunelu Mala Kapela

OgPortal