Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

MUP potvrdio novi opasan propust svojih djelatnika

bodyguard ist

NEVJEROJATNO: POKRADENI I ČUVARI KOJI BRINU O SIGURNOSTI PREDSJEDNIČINE OBITELJI!

Nakon što su prije desetak dana razoružani čuvari bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana, nedavno se sličan fijasko dogodio i osiguranju članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
Naime, iz MUP-a su za Dnevnik Nove TV potvrdili da se čuvarima koji brinu o sigurnosti članova obitelji predsjednice dogodio nevjerojatan gaf.

“Obavještavamo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora”, objavili su iz MUP-a.

Policajci su sankcionirani zbog neopreznosti.

“Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede”, priopćeno je iz MUP-a za Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, prije desetak dana smo ekskluzivno otkrili da se sličan propust dogodio i čuvarima bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Naime, dok je bivši glavni državni odvjetnik s obitelji ljetovao u Zatonu, pola njegova osiguranja je razoružano. Prema neslužbenoj verziji priče koja kola među tužiteljima i policajcima, posrijedi je policijski šlamperaj zbog kojega su razoružani policajci suspendirani.

Upućeni u događaj kažu da bivšeg glavnog tužitelja i njegovu obitelj neprestano čuvaju po dva tjelohranitelja koji se mijenjaju u smjenama. Tako je, kažu, bilo i tog dana. Dvojica koja su odradila svoju smjenu vratila su se u apartman u kojem su bili smješteni i odlučili su se malo opustiti. Bili su gladni i dogovorili su se da zajedno odu do trgovine po gablec.

Očigledno su se previše opustili jer su u apartmanu ostavili službene pištolje. Kada su se vratili, njihovih pištolja više nije bilo u apartmanu. Netko je provalio i ukrao im oružje, ali i osobne dokumente, a jednom od njih i službenu policijsku značku, potvrđeno nam je tada u policiji. (jutarnji.hr) (foto:ilustracija)

Posljednje objavljeno

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Nestašica teladi

OgPortal

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal