Plenković: Dobra reakcija MVEP-a; Bernardić: Udaljiti Mađarević

Premijer Andrej Plenković u Barbanu je komentirao slučaj povlačenja prve tajnice iz hrvatskog veleposlanstva u Berlinu Elizabete Mađarević zbog njezinih neprimjerenih tekstova na društvenim mrežama za koje ona tvrdi da su djelo hakera.
– Mislim da su ministar i ministarstvo dobro reagirali i povuklo ju nazad. Ovih dana provest će cijelu proceduru i doći će inspekcija u ministarstvo. Ako se utvrdi da je došlo do težih povreda službene dužnosti, a meni se čini da bi to moglo biti upravo to, treba donijeti odgovarajuće odluke, rekao je Plenković.


I predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je slučaj.

– Riječ je o gruboj povredi radne dužnosti, jednom stavu koji je potpuno neprihvatljiv za ministarstvo, odnosno za državnu službu. Mislim da je jedino moguće rješenje udaljenje sa službe, rekao je Bernardić.


Podsjećamo, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu Elizabeta Mađarević na društvenim mrežama ovog ljeta objavljivala je tekstove ksenofobnog, rasističkog i homofobnog sadržaja. Ministarstvo se ogradilo od njezinih stajališta i pozvalo je na odgovornost. Ona sada tvrdi da joj je profil hakiran. (hrt.hr)

 

 

 

Facebook Comments