Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tvrtka koja upravlja Centrom: Smrdi, ali kvaliteta zraka je u dopuštenim limitima

Smece

GRAĐANI SE ŽALE NA VONJ OKO CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM KAŠTIJUN

Tvrtka Kaštijun za gospodarenje otpadom priopćila je u utorak, vezano za informacije građana da se u okolici Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun posljednih dana osjećaju neugodni mirisi, kako su svi zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti i nema nikakvih prekoračenja.
“Na automatskoj postaji za praćenje kvalitete zraka smještenoj na Centru Kaštijun svi su zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti te nema nikakvih prekoračenja. Svim zainteresiranim građanima rezultati kontinuiranih mjerenja na lokaciji Centra javno su dostupni na mrežnim stranicama http://iszz.azo.hr/iskzl “, priopćeno je iz tvrtke Kaštijun d.o.o.

Dodaju kako se nalazimo u jeku turističke sezone i količine otpada koje dolaze na obradu u Centar Kaštijun daleko premašuju količine za koje je postrojenje projektirano pa je potrebno i obradu otpada prilagoditi povećanim količinama.

“Proces stabilizacije otpada nije moguće provesti do kraja te je moguća povremena pojava neugodnih mirisa, a što je još više potencirano ekstremno visokim temperaturama. Razumijemo moguće neugodnosti za građane koji žive u blizini Centra, međutim ulažemo iznimne napore da iste svedemo na minimum“, naveli su iz tvrtke Kaštijun d.o.o. koja upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Kaštijun. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal

Muškarac s mitraljezom u ruci ušetao na proslavu rođendana, počeo pucati i vikati: ‘Gasi muziku!‘

OgPortal

Prometna nesreća u tunelu Mala Kapela

OgPortal