Plenković priznao da je bio u šoku kada je vidio kako je Kuščević turistima iznajmljivao vilu s portretom ustaškog poglavnika

‘NISAM MOGAO VJEROVATI’

– Nisam mogao vjerovati – rekao je danas premijer Andrej Plenković odgovarajući na pitanje novinara o fotografijama portreta ustaškog čelnika Ante Pavelića u kući bivšeg ministra Lovre Kuščevića.
Premijer je to izjavio na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika RH koja se danas održava u Zagrebu.

Podsjetimo, bivši ministar uprave Lovro Kuščević, kojem su policajci u utorak pretresli obiteljski dom, ali i čuvenu štalu koju je prenamijenio u kuću, svoju je luksuznu vilu s bazenom u Nerežišćima iznajmljivao turistima, a na platformi Booking.com vidljive su brojne fotografije objekta.

Na jednoj se slici vidi i da je među raznim predmetima u kući izložen i portret vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića.

Pavelićeva je fotografija, na kojoj je on u uniformi, smještena na kaminu u kuhinji.
Riječ je o tipičnom portretu lidera kvislinške NDH koji se može jednostavnom pretragom vrlo brzo pronaći na internetu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svjetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša. Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugom mjestu u kući, kao i brojna raspela i slike s vjerskim motivima, vidi se na fotografijama na Booking.com-u.
Kako na toj stranici nema komentara turista koji su u toj vili odsjeli, nije poznato jesu li oni primijetili Pavelićevu sliku.
Kuščević ovu vilu iznajmljuje od prosinca 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem. Kuća ima pet spavaćih soba.

Trenutno na Booking.com-u stoji obavijest da se kuća ne iznajmljuje. – Ispričavamo se, ali trenutno nije moguće ostvariti rezervaciju za ovaj hotel, navodi se na platformi. (jutarnji.hr)

Facebook Comments