Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Franjevci pokrenuli biznis, parkiranje naplaćuju milodarom

parking

Novost na tržištu pružanja usluga parkiranja uveli su u pulskom samostanu sv. Franje. Naime, u njihovom se dvorištu, u koje se ulazi iz Ulice Castropola u starom gradu, parkiranje ne plaća SMS-om ili kovanicama na automatu. Pulski franjevci su se dosjetili parkiranje naplaćivati, kako oni kažu, milodarom, piše Glas Istre. Jer ipak je riječ o ilegalnom parkiralištu pa bi izdavanje računa predstavljalo neprijeporan dokaz da se ljudi iz Crkve bave nezakonitim rabotama.
Ne zna se točno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, no neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna mjesečno za rezervirano mjesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo pet tisuća kvadrata. Na ilegalnom je parkingu trenutno nešto više od 50 automobila, puno njih sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko ih pripada onima koji žive i rade u samostanu.

Ako se uzme da je cijena od 500 kuna mjesečno podjednaka za sve korisnike, kojih je, recimo, 50, dolazi se do toga da samostan utrži čistih 25 tisuća kuna mjesečno, odnosno 300 tisuća godišnje bez da plati i lipe poreza. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Nestašica teladi

OgPortal

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal