Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

S nevjericom primili njegovu izjavu da mu ne pada na pamet napadati Škoru

ivo stier

U VRHU HDZ-a ŠOKIRANI ISTUPOM STIERA: ‘ON KOLINDU PODRŽAVA S FIGOM U DŽEPU!’

Izjava Davora Ive Stiera da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović i pomoći joj u kampanji za drugi mandat na Pantovčaku, ali da mu ne pada na pamet napadati njezina protukandidata Miroslava Škoru, u HDZ-u je dočekana s nevjericom, tolikom da Plenkovićevi suradnici neslužbeno govore kako je takva njegova podrška s figom u džepu i izraz njegovih osobnih ambicija.
– Izjava je što se nas tiče u najmanju ruku zbunjujuća. Ako uzmemo u obzir da najžešći napadi prema Kolindi dolaze upravo iz tabora protukandidata Škore, izjavu tumačimo kao da daje potporu s figom u džepu i kao izraz njegovih osobnih ambicija, a ne stvarne želje da pomogne Kolindi i stranci – razljutili su se na Stiera u vrhu HDZ-a.

Stierova izjava za RTL očito je bila potaknuta tekstom koji smo objavili u Jutarnjem, a u kojem smo napisali da u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović očekuju njegovu pomoć u kampanji, ali nitko nije ni rekao da će on biti službeno član stožera, uostalom Stier je nešto slično već i govorio u intervjuu u Jutarnjem.

– Ako nije u stanju odgovoriti na kontinuirane napade i dezinformacije koje stižu iz stožera Miroslava Škore, onda je ta njegova potpora Kolindi s figom u džepu – ponavljaju izvori iz vrha HDZ-a.

Stier je, kako prenosi RTL, pojašnjavjući zašto neće napadati Škoru, rekao da je HDZ-ov protukandidat Zoran Milanović, a ne Škoro. U HDZ-u na tu njegovu izjavu odgovaraju kako time praktički šalje poruku članovima i simpatizerima HDZ-a da su Kolinda i Škoro isto.

– To je nama neprihvatljiva teza koju moramo raskrinkati i razjasniti što zastupaju ljudi oko Škore – poručuju u vrhu HDZ-a.

Naš izvor iz HDZ-a koji je dobro upoznat sa stajalištima Davora Ive Stiera oko strategije koju bi HDZ, odnosno Grabar-Kitarović trebala zauzeti prema svojim protukandidatima tijekom kampanje kaže da je iskreno začuđen zašto je Stierova izjava izazvala burne reakcije nekih iz vodstva HDZ-a.

– Pa Stier je rekao ono što već mjesecima govori i što možete pročitati u njegovim intervjuima. On smatra da tijekom kampanje biračima treba komunicirati da se radi o izboru između Grabar-Kitarović i Milanovića. On je samo ponovio ono što stalno govori, a to je da je naš politički suparnik Milanović, a ne neki drugi kandidat – kaže naš sugovornik. Podsjeća da je Stier nedvosmisleno i u više navrata rekao kako čvrsto podupire kampanju Grabar-Kitarović i da ona može računati na njegovu pomoć, bez obzira na to što on neće biti u njezinu izbornom stožeru.

Iz stožera Miroslava Škore pak poručuju da ih ne zanimaju unutarnja pitanja u HDZ-u. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Dodik sazvao Srbe na razgovor o ‘mirnom razlazu BiH‘, Izetbegović: ‘Nisam siguran da neće biti rata‘

OgPortal

Sloboda u susjedstvu: Zloporabe braće Mamić po zakonu BiH nisu kazneno djelo!

OgPortal

Zbog epidemiološke situacije gradonačelnik Domitrović usprotivio se održavanju predstave “Stanko i Oliver”

OgPortal

Potpuni poraz: Gotovo dvije trećine djelatnika osnovnih i srednjih škola ne želi se cijepiti protiv korone

OgPortal

EMA: Cjepivo J&J-a u rijetkim slučajevima može izazvati ugruške, rizik je mali

OgPortal

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal