Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Požar u Sućurju na Hvaru gase i dva kanadera

kanader

Četrdesetak vatrogasca i dva kanadera gase požar koji je u subotu izbio na području Općine Sućuraj na Hvaru, kod sela Bogomolje, ali vatra nije prijetila stambenim objektima, doznaje se od zapovjednika vatrogasaca Starog Grada na Hvaru.

– Ovaj požar je izazvan udarom groma ali intervencijom vatrogasac i uz pomoć kanadaira uspjeli smo zaustaviti njegovo širenje i vjerujem kako ćemo ga u idućih nekoliko sati staviti pod kontrolu, rekao je Ivanković za Hinu.

Dodao je kako je vatrena stihija zahvatila nepristupačan teren što otežava njegovo gašenje.

Iz Ministarstva obrane RH su izvijestili da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, do zaključno 23. kolovoza, zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju 31 požara (20 u Šibensko-kninskoj, četiri u Zadarskoj, tri u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 182 pripadnika.

Uz gašenje požara provedeno je i 37 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 260 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6900 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava Orbiter 3B bio je angažiran 29 puta. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal

Muškarac s mitraljezom u ruci ušetao na proslavu rođendana, počeo pucati i vikati: ‘Gasi muziku!‘

OgPortal

Prometna nesreća u tunelu Mala Kapela

OgPortal